SUSȚINUT DE RUGĂCIUNEA LUI HRISTOS | World Challenge

SUSȚINUT DE RUGĂCIUNEA LUI HRISTOS

David Wilkerson (1931-2011)September 27, 2019

„ Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.””(Luca 22: 31-32).

Isus a prevăzut cernerea care venea pentru Petru și nu a oprit-o, deoarece procesul acesta îi era necesar. Dar Isus a adăugat rapid: „M-am rugat pentru tine.” „M-am rugat pentru tine”, nu „Mă voi ruga pentru tine.” Probabil că deja petrecuse ore întregi cu Tatăl vorbind despre Petru - cum îl iubea, câtă nevoie era de el era în Împărăția lui Dumnezeu, cum îl aprecia ca și prieten. Când Isus a spus că se roagă pentru el, nu vorbea numai despre Petru, ci despre toți ucenicii Săi - și despre noi cei de astăzi.

Isus a cunoscut prea bine înverșunarea puterilor răului și modul în care Satana îi cerne pe urmașii Domnului. Nimeni dintre noi nu poate înțelege marele conflict care are loc chiar acum pe tărâmul spiritual împotriva sfinților care și-au pus inima să meargă deciși până la capăt cu Hristos.

În umblarea ta creștină, vine un moment în care trăiești într-o viață de ascultare și dependență de Isus, hotărât în ​​inima ta să nu te mai întorci înapoi. Când se întâmplă acest lucru, deveniți o amenințare pentru împărăția întunericului și, așadar, o țintă a principatelor și puterilor acestuia. Mărturia fiecărui credincios care se întoarce la Domnul din toată inima, flămând după sfințenie și o umblare mai profundă cu Isus, include venirea bruscă a încercărilor intense!

„Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu, pentru că sunt ai Tăi … păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi.… Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.” (Ioan 17: 9, 11, 15).

Dacă sunteți ai lui Dumnezeu - citind Cuvântul Lui, petrecând timp cu El, iubind sufletele pierdute - indiferent prin ce treceți sau prin ceea ce se află înaintea voastră, Isus Se roagă pentru voi. Ce mângâiere minunată este aceasta, pentru fiecare copil al lui Dumnezeu!

Download PDF