Vanæret Majestæt | World Challenge

Vanæret Majestæt

David WilkersonJanuary 24, 2017

Da Moses kom ned fra bjerget med de Ti Bud i hænderne, hørte han menneskemængden råbe og så dem danse løssluppent rundt.

"Moses så, hvor løssluppent (nøgent) folket var, (fordi Aron havde sluppet tøjlerne, til skadefryd for dets fjender) ..." (2. Mos. 32, 25). Det hebræiske ord, der her er brugt for nøgen, betyder "løsne op, smide alle hæmninger, afsløre." Det indebærer også "en ny begyndelse."

Israelitterne sagde, "Tingene er ikke som de burde være. Vi orker ikke denne kamp; vi er trætte af at vente på Gud. Så nu skal vi have det rart. Ud med det gamle! Vi ønsker ny frihed, en ny begyndelse – og det skal være nu!"

I Bibelen betyder "nøgenhed" også, at man står uden sit skjolds beskyttelse i kamp. Alle, som ikke havde sit skjold hos sig, blev betragtet som værende nøgne. Men disse israelitter var nøgne i bogstaveligste forstand. De havde ikke alene klædt sig af foran guldkalven – de havde også fjernet deres beskyttelse.

Kan du forestille dig israelitternes fjender, Amalekitterne, kigge ned på det der foregik fra de omkringliggende bjerge? Engang rystede Amalekitterne af skræk ved synet af Israel. Gud havde givet dem en frygt i hjertet for hans folk, men nu så de Israel lægge deres rustning og tage tøjet af.

Amalekitterne lo og hånede dem, "Se på dem. De er jo lige som os! Deres Gud har ingen magt, og det er tydeligt, at de ikke stoler på ham. Se, de smyger alle deres strenge regler af sig. De ønsker bare at feste og have det sjovt ligesom alle os andre. Og det skulle forestille hellighed! Sikke nogle hyklere."

I denne ene nøgne handling, besmittede Israel deres Gud i de ugudeliges øjne. De fik det til at se ud som om Herren var hjerteløs, grusom, ligeglad og hjælpeløs. De vanærede ham, hans majestæt og hans almægtighed. De fremstod ikke længere som et godt eksempel for verden.

Det er præcis det samme vi gør, når vi smider vores tro bort og mister vores tillid til Gud. Uden barnlig tillid til Gud står den kristne helt afklædt foran verden – udsat for al tvivl, frygt og vantro.

Download PDF