DOAMNE, AJUTĂ-MĂ SĂ ȚI LE ÎNCREDINȚEZ ȚIE PE TOATE | World Challenge

DOAMNE, AJUTĂ-MĂ SĂ ȚI LE ÎNCREDINȚEZ ȚIE PE TOATE

David Wilkerson (1931-2011)August 3, 2018

”Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.” (2 Corinteni 3:18 )

Credincioșii petrec prea mult timp rugându-se: ”Doamne, schimbă Tu circumstanțele mele; schimbă-i pe colegii mei; schimbă situația familiei mele; schimbă condițiile din viața mea.” Cu toate acestea, rareori ne rugăm cea mai importantă rugăciune: ”Doamne, schimbă-mă pe mine. Eu sunt cel care vine cu nevoia sa în rugăciune.”

Dumnezeu orchestrează pașii și viețile tuturor copiilor Săi și nu permite ca nimic să se întâmple înlăuntrul nostru prin simțăminte sau destin. Și, credeți sau nu, El este Cel care a permis încercarea voastră. Ce încearcă să vă spună prin asta?

Ne place sau nu, suntem cu toții în proces de schimbare într-un fel sau altul. În domeniul spiritual, nu există ceva numit simpla existență; noi suntem într-o continuă schimbare, fie pentru bine, fie pentru rău. Suntem fie mai mult ca Domnul nostru sau mai mult ca lumea, fie creștem în Hristos, fie dăm înapoi.

Devii tu tot mai mai asemănător cu Isus? Te uiți în fiecare zi în oglinda vieții tale și te rogi: ”Doamne, vreau să fiu asemenea Ție în fiecare aspect al vieții mele.” Sau amărăciunea are deja rădăcini, transformându-se în răzvrătire și împietrire a inimii?

Permiteți-mi să vă spun clar că dacă vă închideți inima la auzirea Cuvântului lui Dumnezeu și a vocii Duhului Său, viața voastră va deveni mai haotică și situația voastră se va înrăutăți. Vă îndemn să strigați în mod sincer la Domnul în rugăciune: ”Schimbă-mă, Doamne! Sapă adânc în mine și arată-mi unde am eșuat și unde m-am rătăcit.”

Dacă doriți sincer să fiți schimbați, Cuvântul lui Dumnezeu este plin de îndrumare și înțelepciune. Dacă vă veți baza numai pe Duhul Sfânt, El vă va deschide ochii și veți începe să fiți schimbați din acel moment.

Download PDF