Bevaret Ved Guds Kraft | World Challenge

Bevaret Ved Guds Kraft

David Wilkerson (1931-2011)August 9, 2019

Der er en spændende beretning i det Gamle Testamente, som fint illustrerer hvad det vil sige at blive bevaret ved Guds kraft. Vi finder den i 2. Kongebog kapitel 6.

Ben-Hadad, Syriens konge, erklærede krig mod Israel, og marcherede mod dem med en stor hær. Idet hans hær vandt terræn, kaldte han ofte sin krigs-rådgiver ind i sine private gemakker for at planlægge næste dags strategi. Men profeten Elisa, som var ledt af Helligånden, blev ved med at sende meddelelser til Israels konge, med detaljer om fjendens bevægelser. Ved flere lejligheder undgik Israel nederlag på grund af Elisas advarsler.

Ben-Hadad var rasende og sammenkaldte sine tjenere. "Vis mig denne forræder! Hvem afslører vores planer for Israels konge? "En af folkene svarede: "Det er ingen af os, herre konge. Men Elisa, profeten i Israel, fortæller Israels konge hvert ord, du siger i dit sovekammer."" (2. kong. 6:12).

Ben-Hadad sendte straks folk ud for at tage Elisa til fange. De kom til Dotan om aftenen og omringede byen, med en plan om at overraske den gamle profet. Men Elisas tjener vågnede tidligt og så, at "en hær omringede byen med heste og stridsvogne." Skrækslagen løb han ind til Elisa, og spurgte, hvad de skulle gøre. Elisa svarede, 'Frygt ikke, for dem der er med os, er langt flere, end dem, der er med dem." Og Elisa bad, og sagde, Herre, jeg beder, åben hans øjne som han må se.' Og Herren åbnede den unge mands øjne, og han så. Og se, bjerget var fyldt med heste og ildvogne rundt om Elisa." (2. Kong 6:16-17).

Ligesom Elisa kunne Salmisten stå midt i en krise, og sige med absolut sikkerhed, "Jeg frygter ikke ti tusind krigere, der belejrer mig fra alle sider." (Salme 3:7).

Lad din bøn være som Elisas: "Herre, åbn mine øjne, så jeg kan se, at bjerget er fyldt med heste og ildvogne – Herrernes Herre!" Min ven, der er håb! Herrernes Herre er med os. Han alene vil bevare os. Han vil ikke lade sine børn snuble eller falde. Vi er i hans hænder. Vær forsikret om at han er med dig for at bevare dig, vejlede dig og forny dig på en ny måde i dag.

Download PDF