Vi bliver hvad vi indeholder | World Challenge

Vi bliver hvad vi indeholder

David Wilkerson (1931-2011)August 15, 2019

Stefanus så, at himlen var åben, og han så Guds Søn på tronen, hvis herlighed blev afspejlet på ham, så alle omkringstående kunne se det. "Men fuld af Helligånden stirrede Stefanus mod himlene, og han så Guds herlighed og Jesus stående ved Guds højre side. Og han sagde: »Nu ser jeg himlen åben og Menneskesønnen stå ved Guds højre side.«" (Ap.G. 7:55-56).

Stefanus repræsenterer det, som en sand Kristen burde være: en, som er fyldt af Helligånden; som har sit blik fæstet på Jesus; en, som afspejler den herlighed på sådan en måde, at alle som ser det, bliver forundrede.

Stefanus var i en håbløs situation. Han var omringet af religiøs galskab, overtro, fordomsfuldhed og jalousi. Den rasende folkemængde masede sig ind på ham. De var vilde i øjnene og blodtørstige. Døden var lige om hjørnet. Sikke en håbløs situation! Men Stefanus kiggede op mod himlen, og så Herren i sin herlighed; og pludselig betød det, at han blev afvist her på jorden, ingenting for ham. Nu var han hævet over det hele.

Et glimt af Herrens herlighed, et glimt af hans hellighed, og Stefanus kunne ikke længere gøres fortræd. Stenene og de vrede forbandelser var alle harmløse for ham på grund af den glæde, som var foran ham. På samme måde kan et glimt af Kristi herlighed løfte dig op over alle dine omstændigheder. Fæstn dine øjne på Kristus. Ræk bevidst ud til ham i alle dine vågne timer. Det giver en fred og en sikkerhed, som intet andet kan give.

Stefanus fangede lysstrålerne fra Manden i himlen, som var i sin herlighed; og han reflekterede dem til et Kristus-fornægtende samfund – " Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er." (2. Kor. 3:18).

Det er sandt, at vi bliver det, vi indeholder. Stefanus blev et levende spejl, hvori mennesker kunne se refleksionen af Jesu herlighed. Der kunne vi også blive! Når fjenden kommer som en flodbølge, skal vi både forundre og fordømme verden omkring os ved vores søde, rolige respons i Kristus. Dette opnås ved at holde vores sind fokuseret på vores Frelser.

Download PDF