Opmuntr dig i Herren | World Challenge

Opmuntr dig i Herren

David Wilkerson (1931-2011)September 17, 2019

Nogle tror, at de troende altid er overskudsmennesker, som altid ved hvor de er på vej hen; som altid er tilfredse og fornøjede. Men mange gange dækker vores smil over smerte, forvirring og sorg. Alle sande Guds mænd og kvinder har oplevet det. Hvis du føler dig åndeligt, fysisk og følelsesmæssigt nede; og ved, at uden en overnaturlig dosis af Kristi styrke, så er du simpelthen ikke i stand til at komme videre – så er du ikke alene. Men vær forvisset om, at der findes en fuldstændig sejr for dig!

Bibelen er fyldt med beskrivelser af store Guds mænd, som kom i situationer hvor de ikke vidste deres levende råd. David er sådan et eksempel på en "mand efter Guds hjerte" (Ap.G. 13:22), og alligevel blev han til tider overvældet af anger, depression og alle mulige negative følelser. "Jeg er knuget og dybt nedbøjet, hele dagen går jeg sørgende omkring." Salm. 38:7).

Hvorfor skulle David gennemleve så mange tab og så mange omvæltninger i sit liv? Noget af det var et resultat af hans synd, som han angrede i dyb sorg; men noget af det var fordi en gudfrygtig karakter var ved at blive dannet i ham. Der var ikke et øjeblik, hvor Helligånden ikke var hos David, men det blev tilladt, at han kom helt ud i tovene en gang imellem.

Gud lover styrke til sin salvede: "Lovet være Herren, for han har hørt min tryglen. Herren, min styrke, mit skjold, på ham stoler mit hjerte. Da jeg fik hjælp, jublede mit hjerte, jeg takker ham med sang." (Salm. 28:6-7). Hvis du kalder på ham, vil han give dig sin styrke: "Den dag jeg råbte, svarede du mig, du fyldte mig med stolthed og gav mig styrke…. Selv om jeg vandrer i trængsler, holder du mig i live trods mine fjenders had; du rækker din hånd ud, og din højre hånd frelser mig." (Salm. 138:3,7).

Du kan stole på, at Herren vil føre dig igennem en hver situation i dit liv. Guds Ord er fyldt med herlige løfter og vores Herres glæde ved vores tro og tillid til ham. Undlad ikke, at opmuntre dig selv i Herren, ligesom David gjorde, og bliv stærkere og stærkere for hver dag der går.

Download PDF