Herren er der for Dig | World Challenge

Herren er der for Dig

David Wilkerson (1931-2011)August 27, 2020

"Gud er vor tilflugt og styrke, altid at finde som hjælp i trængsler. Derfor frygter vi ikke." (Salme 46, 2-3). Hvilket vidunderligt ord – fuldstændig overvældende. Gud fortæller os, "At på grund af mit Ord, behøver du aldrig at frygte. Du vil have strømme af fred, og et hjerte der er fyldt af glæde."

Herren ved, at vi alle har dybe behov og problemer. Vi bliver alle ramt af  uro, fristelser og tider med forvirring, som ryster os langt ind i sjælen. Guds budskab til os her i Salme 46 er netop til sådanne tider. Af alle hans vidunderlige løfter, er Salme 46 det skriftsted, vi skal huske for af få disse strømme af fred.

Gud har lovet os, "Når du har problemer – når du står overfor ond modstand, så er jeg din nærmeste hjælp." "Nærmeste" som i  betydningen  allernærmeste, altid der, altid tilgængelig og med uhindret adgang. Kort sagt er den iboende tilstedeværelse af Herren altid i os. Og hvis han altid er til stede i os, så ønsker han også kontinuerlig samtale med os. Han ønsker, at tale med os, uanset hvor vi befinder os: på arbejder, hos familien, med venner – også sammen med ikke-troende.

Skriften siger, "For han kommer som en rivende flodbølge drevet frem under Herrens åndepust. Han skal komme til Zion som befrieren." (Es. 59, 19). Det er underordnet hvad fjenden vil gøre imod os, Guds kraft i sit folk, vil altid være stærkere end fjendens angreb.

I den engelske oversættelse står der, at Herren vil løfte en standart mod fjenden. Det henviser til en  flagbærer, som red forrest i den israelske hær. Herren ledte altid sit folk i kamp under sin egen standart. Ligeså har Gud i dag en himmelsk hærskare, som rider fremad under hans banner, rede til at kæmpe Guds kampe på vores vegne.

Hvordan bringer Gud os hjælp når vi har problemer? Hans hjælp kommer ved Helligånden, som bor i os, og udvirker Faderens vilje med vores liv. Paulus fortæller igen og igen, at vores legemer er et tempel for Helligånden. Det er i os, Herren bor her på Jorden.

Du skal ikke fremkalde en eller anden følelse for at høre fra Gud. Herren siger, "Jeg er i dig; jeg er tilstede hos dig nat og dag."

Download PDF