At Skelne Guds Stemme fra Fjendens | World Challenge

At Skelne Guds Stemme fra Fjendens

David Wilkerson (1931-2011)August 28, 2020

"Jeg vil prise Herren, som råder mig, ja, om natten får jeg vejledning i mit indre. Jeg har altid Herren for øje, han er ved min højre side, og jeg vakler ikke." (Salme 16:7-8). David siger her, "Gud er altid til stede hos mig, og jeg er fast besluttet på at have ham i mine tanker. Han vejleder mig dag og nat. Jeg bliver aldrig forvirret."

Nogle kristne siger, "Herren taler aldrig til mig. Jeg hører aldrig hans stemme." Det vil jeg sætte sprøgsmålstegn ved. For hvordan kan vi sige, at Guds Ånd lever i os, uden han nogensinde taler til os? Hvis vi siger, at vi lever og vandrer i Ånden – hvis han altid er til stede i vores hjerter, altid ved hånden, rede til at vejlede os – så ønsker han også at tale med os. Han ønsker en dialog. Han ønsker at høre fra os og tale ind i vores liv.

Måske er du bange for at lytte til den "indre stemme." Måske tror du, at du vil blive bedraget af  dit kødelig jeg; eller værre – af fjenden. Det er bestemt noget,  enhver Jesu tjener  skal være opmærksom på. Når alt kommer til alt, så talte djævelen til Jesus selv. Og han taler til de helligste af Guds folk i dag.

Men alt for ofte, bliver denne forsigtighed en lammende frygt, som forhindrer mange kristne i at række ud i tro, og stole på at Guds Ånd trofast vil lede dem på vej. Sandheden er, at de, som tilbringer tid i Guds nærhed, lærer at skelne hans stemme fra alle andre. Jesus sagde om sig selv, "Fårene følger hyrden, for de kender hans stemme… Mine får hører min stemme, og jeg kender dem og de følger mig." (Johs. 10:4,27).

Vi har en sikkerhedsvagt: Jesus, den Gode Hyrde. Han vil aldrig lade Satan bedrage de hellige, som fuldt ud stoler på hans iboende tilstedeværelse. Han lover, at tale tydeligt til alle, som dagligt er sammen med ham. Tværtimod, hvis vi aldrig tager et skridt i tro – hvis vi nægter at stole på Herrens ledelse – så vil vi blive bedraget. Hvorfor? Fordi hvis vi ikke tillader Hans Ånd at tale til os, så har vi kun vores egen kødelige ånd tilbage at stole på.

Gud ønsker at tale til dig i dag.  Han kan gøre det gennem sit Ord, gennem en gudfrygtig ven, eller gennem Åndens stille, fine stemme, som hvisker, "Dette er vejen. Gå den."

Download PDF