Nu te mulțumi cu firimituri! | World Challenge

Nu te mulțumi cu firimituri!

David Wilkerson (1931-2011)May 20, 2021

Evanghelia lui Matei relatează o întâmplare care ar putea deranja pe unii credincioși: femeia păgână care avea o fiică posedată.

Această femeie Îl caută pe Isus atât de insistent, încât ucenicii Îi spun: „Dă-i drumul, căci strigă după noi!” (Matei 15:23). Evident, Hristos a ignorat întreaga situație. De ce a făcut astfel? Isus știa că povestea acestei femei va fi povestită fiecărei generații din viitor și a vrut să dezvăluie un adevăr tuturor celor care ar fi citit-o. Așa că a testat credința femeii spunând: „Eu nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel.” (Matei 15:24) Hristos spunea: „Am venit pentru mântuirea evreilor. De ce ar trebui să risipesc Evanghelia lor asupra unui păgân?”

Acum, această afirmație ne-ar fi trimis pe mai mulți dintre noi înapoi pe drumul nostru, dar această femeie nu s-a clintit. Te întreb, cât de des renunți la rugăciune? De câte ori ai obosit și ai tras concluzia: „L-am căutat pe Domnul. M-am rugat și am întrebat. Pur și simplu nu obțin niciun rezultat”?

Luați în considerare cum a răspuns această femeie. Ea nu a răspuns cu o plângere sau cu un deget acuzator, spunând: „De ce mă negi, Isuse?” Nu, Scriptura spune exact opusul: „Dar ea a venit şi I s-a închinat, zicând: "Doamne, ajută-mi!" (Matei 15:25)

Ceea ce urmează în continuare este greu de citit. Încă o dată, Isus a respins-o pe femeie. Numai că de data aceasta răspunsul Său a fost și mai dur. El i-a spus: „Nu este bine să iei pâinea copiilor și să o arunci câinilor!” (Matei 15:26). Încă o dată, El o testa.

Acum mama i-a răspuns: „"Da, Doamne", a zis ea, "dar și cățeii mănâncă firimiturile care cad de la masa stăpânilor lor."” (Matei 15:27). Ce răspuns incredibil! Această femeie hotărâtă nu avea de gând să cedeze în căutarea lui Isus, iar Domnul a lăudat-o pentru asta. Isus i-a spus: „Atunci Isus i-a zis: "O, femeie, mare este credința Ta; facă-ți-se cum voiești!" Și fiica ei s-a tămăduit chiar în ceasul acela.” (Matei 15:28)

Preaiubiților, nu trebuie să ne mulțumim cu firimiturile! Ni s-a promis tot harul și mila de care avem nevoie pentru crizele noastre. Acesta include fiecare criză ce implică familiile noastre, salvate sau nesalvate. Am fost invitați să venim cu îndrăzneală la tronul lui Hristos, încrezători.

Download PDF