În fața eșecurilor | World Challenge

În fața eșecurilor

Claude HoudeMay 22, 2021

Câteva studii în sociologie și alte științe ale educației demonstrează că un copil supra protejat căruia i s-a oferit totul, care a cunoscut doar victorii, se va afla în dezavantaj, poate chiar în pericol grav atunci când marile încercări ale vieții îl lovesc sau o lovesc.

Este normal să ne dorim să ne protejăm copiii, dar una dintre cele mai extraordinare abilități pe care suntem chemați să o dezvoltăm în familiile noastre este cea a unei viziuni biblice, sănătoase despre cum să trecem prin încercări.

Să nu ne temem. Să nu deznădăjduim în fața eșecurilor, încercărilor, handicapurilor, întârzierilor sau pustiurilor prin care trecem. Ele sunt instrumente puternice în mâinile lui Dumnezeu pentru a vorbi inimilor copiilor noștri și pentru a ne modela și transforma. Familia ta,  are nevoie să audă astăzi vocea lui Dumnezeu care spune: „Nu te voi lăsa și nici nu te voi părăsi” (Iosua 1:5), „Eu sunt Alfa și Omega” (Apocalipsa 22:13) și „Eu sunt încă la lucru! Îndurările mele nu sunt la capăt; ele se înnoiesc în fiecare dimineață ”(vezi Plângeri 3:23). „Cei nenorociți și cei lipsiți caută apă, și nu este; li se usucă limba de sete. Eu, Domnul, îi voi asculta; Eu, Dumnezeul lui Israel, nu-i voi părăsi.” (Isaia 41:17).

Să nu Îl limităm pe Dumnezeul nostru. Să privim în schimb câți bărbați și femei din Biblie - Avraam, Moise, David, Ghedeon, Iosif, Petru, Pavel, Maria, Sara, Estera - au fost modelați, mângâiați, transformați și folosiți de Dumnezeu în ciuda vieții presărate cu încercări și eșecuri în urma cărora au fost restaurați.

„Fiule, mănâncă miere, căci este bună, și fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Tot așa, și înțelepciunea este bună pentru sufletul tău: dacă o vei găsi, ai un viitor și nu ți se va tăia nădejdea. - Nu întinde curse, nelegiuitule, la locuința celui neprihănit și nu-i tulbura odihna. Căci cel neprihănit de șapte ori cade, și se ridică, dar cei răi se prăbușesc în nenorocire.” (Proverbe 24:13-16).

Săptămâna aceasta, amintiți-vă că, indiferent de câte ori genunchiul vostru se va pleca, Dumnezeu vă va ridica. În necaz se află un mare bine pentru noi și copiii noștri, atât acum, cât și în viitor.

Claude Houde este pastorul lider al Bisericii Viața Nouă din Montreal, Canada. Sub conducerea sa,  Biserica Viața Nouă a crescut de la o mână de oameni la mai mult de 3500 de membri într-o zonă a Canadei unde sunt puține biserici protestante de succes.

Download PDF