Romanian Newsletters | World Challenge

Romanian Newsletters

SECRETUL PUTERII SPIRITUALE

David Wilkerson (1931-2011)October 21, 2019

Profetul Isaia a pronunțat „vai” cu privire la Israel: „Vai - zice Domnul - de copiii răzvrătiţi!” (Isaia 30:1). Cuvântul ebraic pe care Isaia îl folosește pentru „răzvrătiți” înseamnă a lepăda credința, a întoarce spatele, a se încăpățâna. De la ce anume se abătuse poporul lui Dumnezeu? Și ce a provocat alunecarea lor înapoi? 

Download PDF

Favoarea Suprema

Gary WilkersonSeptember 12, 2016

Cuvantul “favor/favoare”este folosit deseori in bisericile de astazi. Pastorii de pe cuprinsul Americii, promit ca Dumnezeu ii va favoriza. Din nefericire, lucrurile la care fac ei  referire sunt limitate la posesiuni, pozitii si achizitii – case mai bune, masini si joburi  mai bune, o familie mai fericita si finante in crestere. Cred ca Dumnezeu pune asemenea favoare peste oamenii Sai. Dar exista un pericol cand traim pentru o astfel de favoare riscand sa pierdem ceva mult mai maret.

Download PDF

Isus reimprospateaza

Gary WilkersonAugust 1, 2016

Cu totii avem lucruri care ne distrage atentia in vietile noastre, dar haideti sa recunoastem – barbatii sunt cel mai rau cand vine vorba de sport. Nu ma refer la a face vreun sport, ceea ce ar fi bine pentru unii antrenori-cartof, ci a tine pasul cu sportul. Telefoanele destepte (Smart-urile) si aplicatiile ESPN au schimbat soti, odata grijulii/atenti, in niste fete lungi care sorb ecranul. Tot ceea ce trebuie sa faca un barbat este sa apese butonul “refresh” si toate scorurile sunt updatate instant.

Download PDF

Tensiune in Camera de Sus

Gary WilkersonJune 20, 2016

Cand Crestinii vorbesc despre Camera de Sus, de obicei se refera la Cincizecime. Chiar fraza “Camera de sus” poarta cu ea o insemnatate plina de bucurie pentru biserica, si nu numai pentru ca lucruri minunate au avut loc in acea zi. A fost un eveniment plin de promisiuni puternice pentru orice urmas al lui Isus de-a lungul secolelor.

Download PDF

Sa fi curat intr-o lume rea

David WilkersonMay 30, 2016

Cuvantul lui Dumnezeu ne spune sa ramanem curati in mijlocul unei societati rele. Si Domnul da ungerea Sa doar acelor slujitori care raman curati inaintea Lui. Vedem acest lucru ilustrat in viata lui Daniel, un om care a trait in cea mai netrebnica si imorala societate din toata istoria.

Download PDF

Umbland in autoritatea divina

Gary WilkersonMay 9, 2016

Exista multa invatatura in biserici astazi despre cum este eliberata puterea lui Dumnezeu in viata noastra. Defapt despre ceea ce vorbesc ei este autoritatea divina. Ori de cate ori acest subiect este adus in discutie, ma gandesc la Ilie. Viata lui portretizeaza autoritatea divina cu care Dumnezeu vrea sa ne imbrace, mai ales pentru vremuri ca acestea.

Download PDF

Marturisindu-L pe Cristos

David WilkersonNovember 10, 2014

"De aceea, pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri dar de cine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri” (Matei 10:32-33).

Download PDF

Firimituri care cad din cer

Gary WilkersonAugust 18, 2014

In ultima vreme nu am putut sa-mi scot din minte o imagine. Este vorba despre o banca cereasca, unde oamenii lui Dumnezeu vin sa faca tranzactii. Aceasta banca este tot timpul deschisa pentru noi pentru a face depozite, dand informatii agentului din spatele geamului despre pacatele noastre, anxietatile, ingrijorarile si grijile noastre. Desigur, seiful unde sunt duse acele depozite este sala tronului de indurare a lui Dumnezeu.

Download PDF

Al patrulea cort

David WilkersonJuly 28, 2014

In Scriptura, cuvantul cort vorbeste despre un loc unde Dumnezeu este prezent. Este casa Lui pe pamant, unde locuieste prezenta Lui glorioasa. De-a lungul secolelor, Dumnezeu Si-a vizitat poporul facandu-Si cunoscuta prezenta, dar nu a avut un cort unde prezenta Sa sa locuiasca pe pamant.

Noe a auzit vocea lui Dumnezeu, dar Dumnezeu nu locuia zilnic cu el. Avraam si-a petrecut zilele privind inspre orasul a carui ziditor si facator este Dumnezeu. Iacov a fost vizitat de Dumnezeu dar numai ocazional. El nu cunostea prezenta Domnului locuind in mijlocul sau in fiecare zi.

Download PDF

Cristos Triumfatorul

David WilkersonJune 16, 2014

Cred ca toti suntem familiari cu istorisirea lui David si Goliat. Este o istorisire despre un om ales de Dumnezeu care infrunta un dusman urias si pe care-l infrange. Pentru mine, este una din ilustratiile cele mai clare a Cristosului Triumfator.

Download PDF