Serbian Newsletters | World Challenge

Serbian Newsletters

Koracanje U Slavi

David WilkersonMarch 8, 1999

Verujem da postoji samo jedna stvar koja nas moze odrzati u dolazecim teskim vremenima, a to je razumevanje Bozje slave. Ovo ti mozda zvuci kao neki uzviseni koncept koji je najbolje prepustiti teolozima. Ali ubedjen sam da pitanje Bozje slave ima stvarnu, prakticnu vrednost za svakog istinskog vernika. Kada shvatimo taj koncept, otvaramo vrata pobednickom zivotu!

Vec sam pronasao dve vazne istine u vezi sa ovim:

1. Bozja slava je otkrivenje prirode i bica naseg Gospoda

Download PDF

Snaga Bozjeg prisustva

David WilkersonDecember 7, 1998

Ova poruka govori o svemocnoj sili Bozjeg prisustva - i o tome kako mozemo zadobiti tu silu! Pismo nam u bezbroj primera pokazuje kako ta sila njegovoj deci daje snagu da zive za njega. Jedan od najboljih primera nalazimo u Mojsijevom zivotu.

Download PDF

Bozije Ljudsko Lice

David WilkersonAugust 24, 1998

Ako ozbiljno hodas s Bogom, onda zelis da upoznas svog nebeskog oca. I tako, mozes proucavati njegovo velicanstvo, silu, slavu. Ali da li poznajes ljudsko lice svoga Gospoda? Mozda se pitas sta to znaci. Na kraju krajeva, znamo da je Bog duh i da ga ne mozemo videti. Pismo jasno tvrdi: "Boga nikad niko nije video..." (Jovan 1:18). Kako onda Bog moze imati ljudsko lice?

Download PDF

Poruka Za Hriscane Koji Prolaze Kroz Teske Dane

David WilkersonAugust 13, 1998

Hriscanski zivot nije uvek lagodan. Svaki vernik ce imati lose dane, bez obzira na to koliko je svet. U stvari, verujem da ce jednoj osobi, sto je ona duhovnija, losi dani biti mucniji i tezi.

Srecom, vecina hriscana zna da Isus nije Spasitelj samo u "dobrim vremenima". On je sa nama ne samo kada nam je dobro, vec i kada prolazimo kroz lose dane. Kada dodju teska vremena, on ne odlazi, govoreci "Vraticu se kada se sredis". Ne, on je veran i brizan u svako doba. Njega pogadja sve sto osecamo kada nam je tesko.

Download PDF

Protest Jednog Pravednog Coveka!

David WilkersonJune 1, 1998

Primio sam pismo od jednog brata u Hristu koji verovatno za sebe tvrdi da je pravedan covek. Ali u njegovim recima upucenim meni bilo je gorcine:

Download PDF

Blago Ljudima Koji Znaju Radosni Zvuk

David WilkersonOctober 13, 1997

Psalmista pise o slavnoj tajni ulaska u ispunjeni, radosni zivot: "Blago narodu koji zna trubni poklic! Gospode, u svetlosti lica tvojega oni hode" (Psalam 89:15). Na jevrejskom ovaj stih znaci: "Oni kojima je otkriven radosni zvuk ce se buditi svakoga dana sa mirom, snagom i srecom. Njihov zivot ce biti ispunjen radoscu jutarnjeg sunca".

Download PDF

Bekstvo Iz Sodoma

David WilkersonSeptember 22, 1997

Cuo sam da je jedan svestenik rekao: "Stari zavet nije bitan za vreme u kome zivimo. Nema potrebe da ga i dalje proucavamo". Kako je samo pogresio! Jedan od razloga zbog kojih volim da citam Stari zavet je taj sto on na jednostavan i prost nacin objasnjava Novi zavet. Starozavetne price su pune nagovestaja vecnih istina koje mozemo videti u zivotima ljudi koji su stvarno postojali. Na primer - u Starom zavetu Izrailj predstavlja hriscanina, a Egipat predstavlja svet. A Izrailjev put kroz divljinu predstavlja duhovni put nas hriscana.

Download PDF

TVRDA SRCA U BOZJEM DOMU

David WilkersonSeptember 1, 1997

Ovo sto cu sada reci ce vas mozda sokirati, ali ja u to verujem celim srcem: najtvrdja srca na svetu ne nalazimo medju nevernima, vec medju Bozjom decom!

Download PDF

Zrtva Hvale

David WilkersonJuly 21, 1997

U 1. Petrovoj poslanici nalazimo jedan od najvaznijih stihova u Pismu. Apostol govori o potrebi da se nasa vera iskusa: ... "da bi se vrsnoca vase vere nasla kao dragocenija od propadljivog zlata koje se vatrom kusa, na hvalu i slavu i cast kada se pokaze Isus Hristos" (1. Petrova 1:7). U istom odlomku nam Petar govori sta mozemo da ocekujemo u tim trenucima kusnje: "...posto ste sada zamalo, ako tako treba da bude, ozalosceni razlicitim iskusenjima" (6. stih). Grcka rec za "kusanje" ovde znaci "ispitivanje kroz teskoce i neprilike". Jedan prevod kaze ovako: "staviti u nevolju radi probe".

Download PDF

Ziveti Po Sudbini

David WilkersonJuly 8, 1996

Sta je sudbina? Jednostavno receno, to je Bozji cilj za tvoj zivot. To je tebi odredjena ili dodeljena buducnost. Sudbina je ono sto ti je Bog po svojoj volji odredio da budes ili postanes.

Rastuzim se kada u Pismu citam o mnogim Bozjim ljudima i zenama koji su promasili svoju sudbinu. Bog je svakome od njih odredio rad i sluzbu - ali oni su na kraju odbacili njegov plan. Dobro su poceli i jedno vreme su isli u sili svoga poziva. Ali na kraju su umrli u sramoti, promasivsi Bozji cilj za njihove zivote!

Download PDF