Swedish Newsletters | World Challenge

Swedish Newsletters

Rensa scenen

Gary WilkersonDecember 26, 2016

När vi börjar 2017, tror jag det skulle ge stor glädje till Guds hjärta om vi skulle falla ned på knä och fråga Honom vad Han skulle önska att vi gör annorlunda i vår kyrka och i våra egna liv.

Download PDF

Jul: Återuppståndelsen

David WilkersonDecember 5, 2016

Vi kan inte separera Julen från Kristi uppståndelse. Du kanske tänker dig återupståndelsen som ett påskens budskap, men Barnet som föddes I krubban kan inte skiljas från Mannen på korset. Guds budskap till oss genom dessa händelser är densamma.

Download PDF

Gud kommer att föra dig igenom de svåra tiderna

David WilkersonAugust 19, 2015

När jag skriver detta är hela världen förskräckt, förbryllad och förvirrad. Till och med de mest hängivna kristna undrar över alla de snabba händelseutvecklingarna. Är de profetiska?

Jag hör från troende överallt vilka ställer en fråga jag själv undrar över: ”Är vi i de allra sista åren av människans historia?” Jag vet inte – alla tankar om det ämnet är endast spekulation. Men en sak är säker: Vi har sett en ökning av världshändelser som vi aldrig sett förr.

Download PDF

Den sista porten öppnas

Gary WilkersonNovember 18, 2013

Det här budskapet handlar om andliga fängelser – dem som Satan använder för att bura in oss i, och dem som vi själva håller oss instängda i. Guds Ord visar oss hur vi blir befriade ur dessa fängelser, med ett mäktigt exempel ur Petrus liv.

Download PDF

Upp ur gropen

Gary WilkersonOctober 7, 2013

När jag var en tonåring tillbringade jag mina somrar med att hjälpa till på en ranch i östra Texas. Chefen på ranchen, Jimmie, var en stor, kraftig karl som hade begränsad syn men visste hur man gör allt möjligt. Jimmie lärde mig att slå och bärga hö, till exempel, och hur man får in medicin i kossornas bakdel. (Ja, Jimmie visste mycket om massor av saker.)

Download PDF

En Ny Värld ska komma

David WilkersonSeptember 16, 2013

Nya testamentet talar om för oss att i ändens tid kommer hånare att träda fram. Jesus säger att dessa bespottare kommer att göra narr av all lära som säger att Kristus kommer tillbaka för att grunda ett nytt rike. Om du försöker förklara denna lära – att när Jesus kommer tillbaka kommer han att upprätta ett rike av evig rättfärdighet – kommer du att kallas galen.

Download PDF

En lärjunge vid namn...

Gary WilkersonAugust 26, 2013

Apostlagärningarna 1-6 beskriver ett av Guds mest fantastiska verk i historien. Det är en förunderlig sekvens av actionfyllda händelser: mäktig bön, massomvändelse, mirakulösa helanden och under. Allt var fullbordandet av ett gudomligt löfte som Jesus hade förutsagt.

Innan sin återuppståndelse gav Kristus instruktioner till lärjungarna att vänta i Jerusalem för att ta emot ”Faderns löfte”. Det löftet påbörjade sitt fullbordande på Pingsten, Israels firande av ”förstlingsfrukten”. Världen stod i begrepp att få se förstlingsfrukten av Kristi vedermöda på korset för oss.

Download PDF

Ansvar, oförmåga och nåd

Gary WilkersonJuly 15, 2013

 

Jag har tidigare skrivit om ryktet om mig att alltid förkunna om nåd. Jag har faktiskt lekt med tanken att ge ut en bok med titeln Bekännelser från en extrem anhängare av nåden. Kanske inte en lämplig titel, men det är en etikett jag ändå bär med stolthet.

Download PDF

Nåd och ansvar

Gary WilkersonJune 3, 2013

Jag har ett bristfälligt system verksamt i mig. Det är en reflex som går igång när jag kommer till korta i min vandring med Herren. Jag talar om min tendens att ta till gärningar i stället för Guds förunderliga nåd att återupprätta min position inför honom.

Jag tror de flesta av oss har detta bristfälliga system verksamt i oss. Det är därför Paulus betonar Guds nåd gång på gång genom hela Nya testamentet. I brev efter brev slår han fast att nåden är tillräcklig för vår rätta relation med Herren.

Download PDF

Hur du är trofast mot Gud

David WilkersonMay 13, 2013

”Därför, ni heliga bröder, som är delaktiga av den himmelska kallelsen, ge akt på den apostel och överstepräst, Kristus Jesus, som vi bekänner. Han var trogen mot den som hade insatt honom till det, liksom också Mose i hela hans hus” (Hebreerbrevet 3:1-2).

Hebreerbrevets författare framför ett starkt ord till alla som är ”delaktiga av den himmelska kallelsen”. Vad är denna himmelska kallelse? Det är att du hör himlen kalla på dig.

Download PDF