Croatian Newsletters | World Challenge

Croatian Newsletters

Kad Bog Silazi

David Wilkerson
December 29, 2008

Uvjeren sam da Gospodin pokušava prodrijeti do svoga naroda kao nikada ranije.

Kao što Pismo predskazuje, đavao je sišao s velikim gnjevom znajući da mu je vrijeme kratko. I upravo sada narod Božji treba veće izliće Duha Svetoga i nadnaravni dodir veći čak od onoga na Pentekost.

Download PDF

U VRIJEME NEVOLJE NAROD BOŽJI NEĆE BITI POSTIĐEN

David Wilkerson
December 8, 2008

Kad sam počeo raditi na ovoj poruci, Wall Streel Journal izvijestio je da je čitav svijet pao pod veliki oblak straha. U svim nacijama narod je sad paraliziran od svjetskih događaja. Odmah sam se sjetio članova naše crkve Time Square. Oni ne pokazuju takav strah. Naprotiv, iako smo svi vrlo ozbiljni u vezi s ovim vremenima, imamo i duboku radost.

Download PDF

VRIJEME ZA PLAČ I VRIJEME ZA BORBU

David Wilkerson
November 17, 2008

Čitajući Stari zavjet, otkrivam kako mi je vjera vrlo ohrabrena primjerom koji je ostavio David. Ovoga čovjeka pogodila je strašna nesreća koja je dovela do toga da mu je život bio ugrožen od njegovih najbližih. Zadivljen sam Davidovom odlukom da usred svoga pogibeljnog trenutka dobije riječ od Boga.

Download PDF

POČIVANJE U ISUSU U POGIBELJNIM VREMENIMA

David Wilkerson
October 27, 2008

Godinama sam vjerno upozoravao da dolazi gospodarski holokaust svjetskih razmjera. Sada vidimo da se to ostvaruje širom svijeta. Upozoravao sam da će i kršćani trpjeti i da će nastati veliki gubici i poteškoće i to se već događa. Mnogi dragi sveti širom svijeta sada podnose velike financijske i duševne stresove.

Kako god te stvari bile strašne, ni na jednu ne bismo smjeli usredotočiti našu snagu i službu. Naprotiv, moramo nastaviti navješćivati ljubav Boga Oca i milosrđe našega Spasitelja Isusa za nas.

Download PDF

PRIPREMANJE ZA SVRŠETAK SVEGA

David Wilkerson
October 6, 2008

U svojoj Prvoj poslanici Crkvi Petar govori o posljednjim danima te izjavljuje: "Blizu je svršetak svega; prema tome, budite umjereni i trijezni da se možete posvetiti molitvi! Prije svega, imajte žarku ljubav jedan prema drugomu; jer ljubav oprašta mnoge grijehe " (1 Pt 4,7-8).

Posljednje dane Petar spominje i u svojoj Drugoj poslanici. Štoviše, u toj poslanici govori i o svome vlastitom ograničenom vremenu na zemlji. Crkvi kaže: "…brzo ću ostaviti svoj šator" (2 Pt 1,14). Drugim riječima: "Bog mi je pokazao da je moje vrijeme na zemlji kratko."

Download PDF

SVJEŽ IZLJEV DUHA SVETOGA

David Wilkerson
September 15, 2008

Kad Bog diše dahom svoga Duha, svatko zna da je došao. Luka, pisac Djela, piše: "Iznenada dođe neka buka s neba, kao kad puše silan vjetar" (Dj 2,2). Ja više volim drugi prijevod ovoga posljednjeg izraza koji to naziva "jakim vjetrom, udarom".

Prema ovom retku, dah Božji na Pentekost je došao kao "neka buka s neba". Luka kaže da je ta buka bila silna i da je ispunila čitavo ozračje: "…ispuni svu kuću u kojoj su boravili" (Dj 2,2).

Download PDF

SVE VEĆI ZAHTJEVI VJERE

David Wilkerson
August 25, 2008

Što je to s vjerom koja od nas zahtijeva sve veća testiranja? Zašto naše nevolje postaju sve jače i sve oštrije što se više primičemo Kristu? Tek što prođemo kroz jednu kušnju koja dokazuje našu vjernost te naše srce izjavljuje: "Gospodine, u svemu ću se pouzdavati u tebe", dolazi novi, još jači ispit.

O tom iskustvu govore kršćani širom svijeta. Vidim to na svim svojim putovanjima od kontinenta do kontinenta, a i naša služba redovito prima pisma čitatelja koji svjedoče o sve većem intenzitetu svojih kušnji.

Download PDF

Visoka Cijena Milosti

David Wilkerson
August 4, 2008

"Nego, ljubite svoje neprijatelje, činite dobro i pozajmljujte, a da ništa ne očekujete natrag!" Tako će vaša plaća biti velika, i bit ćete sinovi Previšnjega, jer je on dobar prema nezahvalnima i zlima. Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš" (Lk 6,35-36).

Download PDF

Bez Mane Pred Prijestoljem Božjim

David Wilkerson
June 23, 2008

"Oni su otkupljeni od ljudi kao prvenci Bogu i Janjetu. U njihovim se ustima ne nađe laž; oni su bez mane" (Otk 14,4-5).

Moja žena i ja objedovali smo s obiteljskom prijateljicom koju dugo poznamo. Usred jela, iznenada je naša prijateljica iznijela misli koje čujem od kršćana širom ove zemlje. Rekla nam je:

Download PDF

Čvrsto Sačuvano Pouzdanje do Kraja

David Wilkerson
May 12, 2008

"Krist je vjeran u svojstvu Sina i stoji nad kućom Božjom. A njegova smo kuća mi, ako čvrsto sačuvamo (do kraja) pouzdanje i slavni ponos nade. Zato, kako veli Duh Sveti: 'Danas kad čujete glas njegov, ne otvrdnite srca svoja kao u onoj pobuni, kao u dan izazova u pustinji, gdje su me očevi vaši izazivali stavljajući me u kušnju, i to pošto su četrdeset godina gledali djela moja!

Download PDF